Azerbeidzjan zal een open interne selectie houden voor het Eurovisiesongfestival 2019. in 2017 en 2018 gebeurde dit niet en resulteerde dit in een allereerste niet-kwalificatie. 

De Azerbeidzjaanse omroep İctimai liet dit nieuws weten aan de lokale tak van fanclub INFE en ook in hun wekelijkse Eurovisiejournaal werd dit nieuws vermeld. Al komende week zullen de castings in het land starten voor de geknipte artiest te vinden. Het nummer zal weer op vraag worden geschreven van de openbare omroep.

In 2017 en 2018 werden eerst de artiest door de omroep zelf gekozen en niet op basis van castings. Diana Hajiyeva eindigde zo nog veertiende in 2017, maar in 2018 haalde Azerbeidzjan de finale niet. Een schrik contrast met de resultaten die het land in de eerste jaren van deelname halen met zes top 10-noteringen (waarvan vijf in de top 5) op rij, een overwinning in 2011 en bijhorende organisatie in 2012.

Aisel was de kandidaat die Azerbeidzjan dit jaar vertegenwoordigde. Met “X My Heart” mocht ze de eerste halve finale openen, maar het bracht haar geen geluk. Ze werd elfde in de halve finale en haalde zodoende de eerste niet-kwalificatie voor Azerbeidzjan binnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.