Er komen wijzigingen aan de Britse nationale voorronde Eurovision You Decide, die in februari zal worden gehouden in het Engelse Salford in februari.

Zoals in de afgelopen jaren zullen er zes kandidaten meedoen aan de voorronde, maar er worden slechts drie nummers gebracht in de show. Elk lied zal in twee verschillende genres worden gebracht en door middel van eliminatie zal het gepaste nummer worden gekozen. Er zullen drie rondes tijdens de finale plaatsvinden, die negentig minuten zal duren en in februari zal worden gehouden.

Net zoals in 2018 mag Mel Giedroyc de winnaar van 2015 aan haar zijde verwelkomen als co-host: Måns Zelmerlöw. Er zullen ook nog gastoptredens worden gebracht, maar daar zijn tot dusver geen details over gekend. Locatie is MediaCity UK in Salford. De songs en artiesten zullen in een radioshow binnenkort bekend worden gemaakt.

SuRie eindigde aan de onderkant van het scorebord dit jaar met “Storm”. Dat was een schil contrast met toen ze als backing vocal fungeerde bij de Belgische kandidaten van 2015 en 2017, toen België telkens vierde werd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.