Estland wijzigt data en locatie halve finales.

De Estse omroep heeft de data van de halve finales van Eesti Laul gewijzigd. Ook trekt men voor het eerst naar een locatie buiten de hoofdstad voor die uitzendingen.

Vooraf werden 26 januari en 2 februari als data voor de twee halve finales gegeven, maar ERR heeft nu een wijziging doorgevoerd: op donderdag 31 januari en zaterdag 2 februari zullen de halve finales nu worden gehouden. Reden daarvoor is dat deze in dezelfde hal zullen worden gehouden. Men trekt namelijk naar de nieuwe sporthal van de Universiteit van Tartu. De finale zal op 16 februari worden gehouden in de Saku Suurhall in Tallinn, net zoals in 2016, 2017 Ên 2018.

Eveneens zijn het aantal inzendingen bekend dat zijn ingezonden: 216 in totaal. Exact de helft (108) is een bijdrage in het Ests, de andere helft is in een andere taal. Voor de halve finales zal men nu 24 inzendingen kiezen. Volgende week zullen de halve finalisten worden voorgesteld.

Dit jaar eindigde Estland op een achtste plaats in de finale van het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Het land vaardigde Elina Nechayeva af met “La Forza”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.