Komende zaterdag begint in Israël een nieuw seizoen van HaKokhav HaBa L’Eurovizion. Dat heeft de commerciële omroep Keshet laten weten via een promotiefilmpje. Op 24 november – dat is komende zaterdag al – beginnen de uitzendingen van het vijfde seizoen van deze competitie. Die loopt al sinds 2014 en zal dit jaar zijn zesde seizoen hebben. In 2015 werd de formule ook aangenomen als Israëlische voorronde voor het Eurovisiesongfestival, wat vier finaleplaatsen en één overwinning opleverde.

Hoelang de selectie zal duren is niet bekend, maar wel is geweten dat zowel de kandidaat als de inzending via HaKokhav HaBa L’Eurovizion zal worden gekozen. Echter zullen de uitzendingen omtrent het lied via de openbare omroep worden uitgezonden, die van de kandidaat op de commerciële omroep. Israël won dit jaar het Eurovisiesongfestival 2018 met “Toy” van Netta. Daarmee komt het festival van 2019 in Israël terecht, meerbepaald in Tel Aviv op 14, 16 en 18 mei 2019.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.