De Kroatische omroep HRT heeft het reglement van Dora 2019 vrijgegeven. Daaruit blijkt dat de finale in februari zal worden gehouden. De inschrijvingen zijn ook geopend.

Tot en met 10 januari kunnen artiesten met inzendingen zich inschrijven. Die mogen nog nooit publiek vertolkt zijn geweest. Daarnaast werden de talen van de inzendingen vastgelegd op Engels, Frans, Kroatische en Italiaans. Een totaal van zestien inzendingen zal gekozen worden, plus twee inzendingen die als reserve dienen. HRT maakt deze op 31 januari bekend.

In februari zal dan de finale worden gehouden, maar een exacte datum is nog niet bekend alsook een locatie. Een waarschijnlijke locatie is Opatija, waar vroegere edities van Dora werden gehouden, maar ook Zagreb of een andere stad is nog mogelijk.

Deze editie van Dora is de eerste sinds 2011. De jaren daarna werd geopteerd voor interne selecties en in 2014 en 2015 deed Kroatië niet mee. In 2018 haalde Franka geen finale met “Crazy”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.