Slovenen kiezen opnieuw via één avond in 2019.

De Sloveense omroep RTVSLO heeft meer details vrijgegeven over EMA 2019, de nationale selectie voor Tel Aviv. Grootste wijziging is dat men terugkeert naar één avond.

In 2017 en 2018 werden er nog halve finale(s) gehouden voor EMA, maar in 2019 zal RTVSLO slechts één uitzending organiseren. Tien artiesten zullen strijden voor het Sloveense ticket richting Tel Aviv en mogen hun inzending opnieuw in elke taal brengen, terwijl vorig jaar er een taalregel werd opgelegd.

Ook de superfinale keert terug in de competitie, wat voor het laatst in 2016 was. Twee kandidaten van de tien worden gekozen door een jury voor die superfinale, waar de kijker het laatste woord heeft.

Slovenië haalde dit jaar de finale met Lea Sirk en “Hvala, Ne!”. Het land eindigde in die finale op een 22e plaats. Diezelfde Lea Sirk noemt men in de lokale pers als mogelijke presentatrice voor de komende editie van EMA 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.