Armenië stuurt in 2019 Srbuk naar het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. Dat is vanavond duidelijk geworden op de nationale televisie. Ze is de eerste naam die bekend is voor 2019.

Srbuk is de artiestennaam van Srbuhi Sargsyan. Ze deed in 2011 mee aan de eerste versie van de Armeense X Factor en haalde ze de tweede plaats. Dit jaar deed ze dan weer mee aan de Oekraïense versie van The Voice, waar ze ook de finale wist te halen. Enkele dagen geleden bracht ze haar nieuwe single “Half a Goddess uit”, maar dat zal haar inzending niet worden.

Het nieuws werd gelost in de talkshow Lav Ereko met o.a Aram MP3 als presentator. Hij werd in 2014 vierde, wat tot op heden de beste notering van het land is samen met de vierde plek van Sirusho van 2008.

Meteen zijn ook de inschrijvingen geopend om het geschikte lied te zoeken. Gegadigden hebben tot en met 10 januari de tijd om het lied in te sturen. Dat moet maximaal drie minuten zijn en niet voor 1 september zijn uitgebracht, zoals de officiële regels voorschrijven. Het lied moet in het Armeens of Engels zijn.

Dit jaar haalde het land geen finale met Sevak Khanagyan. Zijn inzending “Qami” eindigde vijftiende in de halve finale, het slechtste resultaat tot op heden voor het land van 2,9 miljoen inwoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.