De RAI geeft maandagavond het reglement vrijgegeven van het Festival van Sanremo 2019. Zoals verwacht krijgt de winnaar van Sanremo weer startrecht op het Eurovisiesongfestival.

Er zijn nu ook details bekend over het verloop van Sanremo, dat voor het eerst sinds 1983 geen jongerencategorie zal kennen. In de plaats daarvan loopt er nu een wedstrijd voor jongeren en twee kandidaten daarvan zullen mogen meedoen aan het reguliere festival, dat in 2019 zal gehouden worden van 5 tot en met 9 februari.

Op de eerste avond (05/02) worden alle 24 liedjes van evenveel artiesten voorgesteld en stemmen de kijkers en jury. Tijdens de tweede avond (06/02) en derde avond (07/02) zal dit opnieuw gebeuren met 12 liedjes per avond. De vierde avond (08/02) staat in het teken van duetten en op de vijfde avond (finale) zullen alle songs opnieuw worden gebracht. Er vallen dus geen inzendingen af dit jaar voor de finale.

Tijdens de finale zal de gecombineerde top 3 van alle avonden zich plaatsen voor de superfinale. De tellers worden dan op nul gezet en een combinatie van televoting, persjury en persjury kiest dan de winnaar. Die mag Italië vertegenwoordigen in Tel Aviv, maar moet dat niet. Hij of zij mag weigeren en dan kiest de RAI zelf een artiest.

Tot en met 8 december lopen de inschrijven. Op 22 december, tijdens de finale van Sanremo Giovani, worden alle namen bekendgemaakt. Eén van die artiesten zal Ermal Meta en Fabrizio Moro opvolgen, die vijfde werden in Lissabon met “Non mi avete fatto niente”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.