Zes kandidaten blijven over in Duitsland.

Er zijn nog zes kandidaten in de race om Duitsland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2019. Eerder deden er twintig kandidaten mee aan een soort van schrijverskamp.

De afgelopen weken maakte NDR stelselmatig op zijn kanalen bekend welke kandidaten hadden deelgenomen aan de workshops en dus nog in de running waren om het land te vertegenwoordigen. Nu is er een selectie gemaakt van de finalisten.

Finalisten Duitsland
Aly Ryan
BB Thomaz
Linus Bruhn
Gregor Hägele
Lilly Amongs Clouds
Makeda

Toch is dit niet het definitieve veld. NDR is in gesprek met verschillende artiesten om het deelnemersveld nog te gaan vervoegen. Het kan dus zijn dat er binnenkort nog één of twee namen aan dit veld worden toegevoegd. Een maximum van acht kandidaten zal deelnemen aan de finale.

Naar alle waarschijnlijkheid zal op 21 of 28 februari de finale worden gehouden onder de noemer Unser Lied für Israël. Wat wel officieel is, is dat Barbara Schöneberger de presentatie op zich zal nemen. Ze presenteerde de nationale finale tussen 2014 en 2017 en leest sinds de punten voor tijdens de internationale finale.

Wie de nationale finale wint, zal de moeilijke taak krijgen om beter te doen dan Michael Schulte. Hij eindigde met “You Let Me Walk Alone” op een vierde plek in Lissabon, het beste resultaat sinds de laatste Duitse overwinning in 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.