In maart kennen we de Zwitserse inzending voor het Eurovisiesongfestival 2019. Dat heeft de openbare omroep laten weten. Het land viert overigens in 2019 ook zijn zestigste deelname.

Een expertjury en een publieksjury hebben samen vijf nummers gekozen die in de laatste fase zijn terecht gekomen, die vanaf nu worden uitgetest bij verschillende artiesten en muziekproducenten. Nadien zal er een nieuwe evaluatie komen en de uiteindelijke inzending worden gekozen. Het lied zal in maart 2019 worden voorgesteld. Welke vijf nummers overblijven is niet geweten.

Wat wel geweten is, is dat de Italiaanstalige omroep RSI drie liedjes heeft ingezonden naar het commité met ondermeer een bijdrage van Sebalter (2014,”Carry the Light”). Ook Julia Maletta (“Mama I Walk Alone”) en Scilla Hess (“Playground”) zijn geselecteerd, maar het is niet duidelijk of één van deze songs de eindfase heeft gehaald.

Tot dit jaar werden de inzendingen via een nationale finale bepaald, maar nadat Zibbz dertiende werd in de halve finale en zodoende voor het vierde jaar op rij geen finale kon halen voor Zwitserland, gooide SRF het roer om. Zibbz bracht in Lissabon “Stones”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.