49 Litouwse kandidaten bekend.

LRT, dat is de Litouwse openbare omroep, heeft de 49 namen vrijgegeven die vanaf januari zullen deelnemen aan Eurovizijos 2019.

Zoals recentelijk zullen de shows op voorhand worden opgenomen. Volgende week beginnen de opnames in Vilnius en vanaf januari zullen deze op antenne komen. Men start waarschijnlijk al in het eerste weekend van het nieuwe jaar.

De 49 kandidaten zijn: Aldegunda, Algirdas Daumantas Ciūnys, Allen Cichoo, Antikvariniai Kašpirovskio dantys, Arvydas Kriščikas, Audrius Petrauskas, Banzzai, Dagna Kondrotaitė, Donata Virbilaitė, Edgaras Lubys, Elizabeth Olshey, Emilija Gogolytė, Emilija Valiukevičiūtė, Filtered Tools”, Gabriela Ždanovičiūtė, Gabrielė Rybko, Giedrius Nakas, Glossarium, Gražvydas Sidiniauska, Indrė Juodeikienė, Jurgis Brūzga, Jurgis Didžiulis, Jurijus Veklenko, Justina Budaitė, Justina Žukauskaitė, La Forza, Laimingu būti lengva, Lukas Bartaška, MaNNazz, Matas Ligeika, Migloko, Monika Marija, Original copy, Paulina Paulauskaitė, Queens of Roses, Rūta Statkevičiūtė, Šarūnas Mačiulis, Saulės kliošas, Simona Klušienė, Sofi, Soliaris, Tiramisu, Tomas Sinickis, Twosome, Valdas Lacko, Valdemars Petersons, Valerija Iljinaitė, Viktorija Vyšniauskaitė, Živilė Gedvilaitė

Hoe de selectie exact zal lopen is niet duidelijk, maar het vermoeden is dat er vijf voorrondes zullen komen. Nadien volgen twee halve finales en een finale op 23 februari. Op welke locatie dat zal zijn is nog niet bekend.

Ieva Zasimauskaitė was dit jaar de Litouwse kandidaat in Lissabon. Met “When We’re Old” charmeerde ze de kijkers en jury en haalde ze de twaalfde plaats binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.