Cyprus stuurt Tamta naar Tel Aviv.

Na vele geruchten en gesprekken is het nieuws nu officieel: Tamta heeft toegestemd om Cyprus te gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2019.

Tamta zal Cypus vertegenwoordigen in Tel Aviv. Dat laat CyBC weten in een kort persbericht. Ook werd daarin de titel nog eens bevestigd: “Replay”. Dat lied werd geschreven door Alex Papaconstantinou en de toekomstige staging zal in handen liggen van Sacha Jean-Baptiste, die ook “Fuego” onder handen mocht nemen.

Tamta Goduadze is 37 jaar oud en werd geboren in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Pas midden jaren 2000 kwam de familie naar Griekenland, wanneer ze besloot om deel te nemen aan de lokale versie van Idool. Daar haalde ze de final, maar haar carrière was gelanceerd. Ondertussen heeft ze vier albums uitgebracht.

Wanneer het lied naar buiten zal komen is nog niet geweten. De zangeres gaf deze week zelf aan dat ze nog geen beslissing had genomen, maar dat ze in gesprekken was met de Cypriotisch omroep. Die gesprekken zijn dus positief geëvolueerd.

Cyprus werd dit jaar tweede in Lissabon dankzij de puike prestatie van Eleni Foureira. Met “Fuego” moest ze enkel de Israëlische Netta laten voorgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.