Eerst schifting Gala Eurovisión 2019 gemaakt.

De Spaanse omroep RTVE heeft zeventien titels vrijgegeven die zijn geselecteerd voor het Eurovisie-gala van Operación Triunfo. Er volgt nog wel een schifting. 

Tijdens een speciale online uitzending werden de titels voor de kandidaten van het Gala Eurovisión naar buiten gebracht. Alle kandidaten die begonnen aan dit seizoen zullen daaraan meedoen, dus ook de kandidaten die al zijn afgevallen.

Echter zullen niet alle songs naar het finale gala gaan en heeft eveneens niet elke kandidaat een inzending. Er zal nu een online stemming starten en de beste drie songs gaan door naar de finale. De jury zal er nadien nog zeven kiezen, waardoor er dus in totaal zeven van onderstaande zeventien niet naar het Eurovisiegala gaan.

Inzendingen Spanje
Alba – ¿Qué será luego?
Carlos Right – Se te nota
Carlos Right – Nunca fui
Danion – Sale
Famous – No puedo más
Joan Garrido y Marilia – A tu lado
Julia – Qué quires que haga
María – Muérdeme
Marilla – Todo bien
Marta – Vuelve
Miki – El equilibro
Miki – La venda
Miki y Natalia – Nadie se salva
Natalia – La clave
Noelia – Hoy vuelvo a reír otra vez
Sabela – Dímelo de frente
Sabela – Hoy soñaré

De finale van Operación Triunfo is op 20 december, maar het Eurovisie-gala volgt er pas in januari. Alba Reche, Famous, Julia, Miki, Natalia en Sabela zijn nog in de running om die competitie te winnen.

Spanje koos dit jaar voor het eerst sinds 2004 nog eens via Operación Triunfo. Almaia en Alfred werden verkozen, maar eindigden buiten de top 20 met “Tu Canción”. Waar ze toen nog een koppel waren, is dat de dag van vandaag overigens niet meer het geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.