De Australische omroep SBS heeft na geruchten alvast vier namen weten te bevestigen die begin februari zullen meedoen aan Australia Decides, de eerste nationale voorronde van het land.

Na geruchten in de lokale pers heeft SBS nu zelf de eerste vier namen vrijgegeven: het duo Electric Fields, sing-songwriter Kate Miller-Heidke, pop-opera zanger Mark Vincent en de indie pop band Sheppard. Die laatste band had in 2014 een radiosucces in veel landen met “Geronimo” en doet het nu ook niet onaardig met “Coming Home”. Op 14 december treden ze op in de AB in Brussel.

Meer namen zullen in de toekomst volgen, alsook de inzendingen. Op 8 en 9 februari zal de finale van Australia Decides worden gehouden: op 8 februari voor de vakjury en op 9 februari live op televisie. Dan bepalen de kijkers mee wie er namens Australië naar Tel Aviv gaat. De finale zal worden gehouden in het conventiecentrum van Gold Coast om 10:30 onze tijd.

Dit jaar eindigde Australië buiten de top 10. Het werd voor het eerst niet gespaard door de jury en bij de kijkers eindigde Jessica Mauboy laatste, waardoor “We Got Love” twintigste werd in Lissabon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.