Finale Destination Eurovision 2019 op 26 januari.

Op zaterdag 12 januari starten de uitzendingen van Destination Eurovision 2019, de tweede editie van de Franse voorrondes voor het Eurovisiesongfestival.

Het nieuws werd op sociale media vrijgegeven: “Destination Eurovision keert terug op zaterdag 12 januari om 21 uur, live op France 2!”. Dat is al meteen een verschil met de eerste editie, want daar werden de halve finales op voorhand opgenomen. Deze keer zullen zowel de halve finales – op 12 en 19 januari – en finale – op 26 januari – volledig live zijn.

Per halve finale doen er negen kandidaten mee en heeft het Franse publiek de helft van de punten in handen. De andere helft komt van een wisselende internationale jury. Per halve finale gaan er vier kandidaten door.

Frankrijk eindigde dit jaar op een dertiende plaats met “Mercy”. Daarmee doet het land het behoorlijk met drie noteringen op rij op de linkerhelft van het scorebord, al werd er meer verwacht van Madame Monsieur in Lissabon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.