Geen Poolse nationale finale in 2019.

De Poolse openbare omroep zal geen nationale finale organiseren voor het Eurovisiesongfestival van 2019. Het recente succes op Junior heeft daar mee te maken.

Jacek Kurski, het zetelende hoofd van TVP, heeft dat laten weten in een interview. Verscheidene artiesten hebben aangegeven te willen gaan naar het festival, maar willen geen nationale voorronde afwerken. Met weinig woorden liet hij weten dat er “geen open competitie” zal komen in 2019, wat dus wil zeggen dat er geen nationale finale komt.

Eerder gaf hij de complimenten aan het team dat de Poolse deelname regelde op het Junior Eurovisiesongfestival dit jaar. Roksana Węgiel won namelijk het festival en brengt voor het eerst een Songfestival van de EBU naar het land.

Sinds de comeback van Polen in 2014 werd Krajowe Eliminacje gehouden in 2016, 2017 en 2018. Twee keer leverde dat een finaleplaats op, maar dit jaar bleven Gromee en Lukas Meijer steken in de halve finales met “Light Me Up”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.