De Georgiërs kiezen op zaterdag 2 maart aanstaande hun kandidaat en song voor het Eurovisiesongfestival 2019. Dan is er de grote finale van Georgian Idol.

Op zaterdag 5 januari beginnen de uitzendingen van Georgian Idol bij de openbare omroep. Hoe dat parcours zal verlopen is nog onbekend, maar sowieso zal er met audities worden begonnen. Op zaterdag 2 maart zal de finale worden gehouden met drie of vier kandidaten. De kijkers bepalen de winnaar van televoting, maar ook via Messenger.

Voor die finale worden voor de kandidaten unieke songs geschreven. Eerst zal de winnaar gekozen worden en nadien het nummer. Dat zal in dezelfde uitzending gebeuren. Ook is bekend geworden dat Vaniko Tarkhnishvili en Ruska Makashvili de reeks gaan presenteren.

Georgië eindigde dit jaar op een laatste plaats in de tweede halve finale. De band Iriao haalde met “For You” de tweede Georgische rode lantaarn in vijf jaar tijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.