Interne selectie voor San Marino in 2019.

De inzending van San Marino – zowel kandidaat als lied – voor het Eurovisiesongfestival 2019 is gekozen. Dat heeft omroep SMRTV vanavond laten weten.

“Binnenkort zullen we een persconferentie organiseren in San Marino, waar we meer informatie geven over onze deelname” zegt de San Marinese delegatieleider Alessandro Capiccioni in een mededeling. De algemene directeur van de omroep gaat verder: “We zijn op dit moment het nummer aan het afwerken, alsook de videoclip.” Hij zegt ook dat het om een internationale artiest gaat.

Het zal dus in ieder geval niet Valentina Monetta worden. De zangeres uit het kleine land vertegenwoordigde San Marino in 2012, 2013, 2014 en 2017. Enkel in 2014 wist ze de finale te halen. Het land debuteerde in 2008 en wist enkel in 2014 die finale te halen. In IsraΓ«l doen ze voor de tiende keer mee.

Dit jaar wist een Duits-Maltees duo ook geen finale te halen. Jessika en Jenifer Brening wonnen de eerste (en voorlopig) enige nationale finale van San Marino met “Who We Are”, maar bleven steken in de halve finales.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.