De Franse omroep France 2 heeft vandaag de achttien namen vrijgegeven die zullen meedoen aan de tweede editie van Destination Eurovision. Er werden in totaal ruim 1.500 songs ingezonden

In mei al werd bevestigd dat Destination Eurovision zou terugkeren op France 2. In tegenstelling tot begin dit jaar zullen de shows in 2019 allemaal live worden uitgezonden. Ook mag het publiek nu in de halve finales de helft van de punten bepalen, de andere helft komt van een internationale jury. In 2018 was dat enkel voor de finale.

Kandidaten Frankrijk
Aysat – Comme Une Grande
Battista Acquaviva – Passio
Bilai Hassani – Roi
Chimène Badi – Là Haut
Doutson – Sois Un Bon Fils
Emmanuel Moire – La Promesse
Florina – In The Shadow
Gabriella – On Cherche Encore (Never Get Enough)
Lautner – J’ai Pas Le Temps
Mazy – Oulala
Naestro – La Brasier
Noémie – Ma Petite Famille
Philipelise – Madame la Paix
Seemone – Tous Les Deux
Silvàn Areg – Le Petit Nicolas
The Divaz – La Voix d’Aretha
Tracy de Sà – Por Aqui
Ugo – Ce Qui Ma Blesse

Het adviespanel werd eerder al aangekondigd: Christophe Willem, André Manoukian en VITAA zijn de drie juryleden die geen bindende stem zullen hebben, maar wel na elk lied hun zeg mogen doen. Die laatste is sinds dit jaar ook coach in de Waalse versie van The Voice. Garou blijft op post als presentator.

Madame Monsieur won in januari de eerste editie van Destination Eurovision. Met “Mercy” werd hen een favorietenstatus aangemeten, maar met een dertiende plaats stelden ze enigszins teleur. Het duo heeft trouwens een inzending in de competitie dit jaar. Ze schreven het lied van Bilai Hassani.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.