De Portugese omroep RTP heeft de zestien componisten van Festival da Canção 2019 vrijgegeven, die zullen meedoen aan de halve finales en eventueel finale van de competitie.

Het zijn niet automatisch deze zestien componisten die hun inzending zullen zingen, want ze hebben de keuze om ook een artiest aan hun inzending te koppelen. De overgrote meerderheid doet dat dan ook meestal. Zo werd de inzending van Salvador Sobral uit 2017 niet door hem, maar door zus Luísa Sobral geschreven.

De zestien componisten zijn André Tentúgal, Calema, Conan Osíris, D’Alva, D.A.M.A, Filipe Keil, Flak, Frankie Chavez, Lura, Mariana Bragada, Miguel Guedes, NBC, Rui Maia, São Pedro, Surma en Tiago Machado

Er worden op zaterdag 16 en 23 februari twee halve finales gehouden met telkens acht kandidaten. Per halve finale gaan er vier kandidaten door naar de finale die op zaterdag 2 maart zal worden gehouden. De halve finales zullen doorgaan in de studio’s van RTP, terwijl voor de finale nog geen locatie bekend is.

Dit jaar mocht Portugal het Eurovisiesongfestival 2018 organiseren. Een groot feest, maar qua resultaten viel het lelijk tegen: Cláudia Pascoal eindigde laatste met “O Jardim”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.