Beste lezer

U had het meer dan waarschijnlijk al gemerkt. Sinds midden januari werden er tijdelijk geen berichten geplaatst wegens ‘familiale redenen’. Zo stond het kort op onze sociale media. Maar er is meer aan de hand: ‘tijdelijk’ wordt ‘definitief’. EurovisionBelgium neemt afscheid.

Er liggen heel wat redenen aan de basis van deze beslissing. Persoonlijke redenen en nieuwe professionele uitdagingen om te beginnen voor mezelf, waardoor het niet langer doenbaar was om al deze zaken te combineren. Hier ben ik niet over één nacht ijs over gegaan. Ik heb er maanden over nagedacht. Doen we verder met een ‘light’-versie? Of gaan we een overnemer zoeken? Te complex om uit te leggen, maar uiteindelijk was er voor mij maar één optie: stoppen in de huidige opzet.

Naast bovengenoemde redenen is de manier van werken ook anders geworden. Bij de start negen (!) jaar geleden was het vooral tekst en daar kom je vandaag de dag niet meer ver mee: investeren in video’s, beleving… het is allemaal complex geworden. Ook merk ik dat het huidige klimaat tussen websites (nationaal en internationaal) ronduit vijandig is geworden op een korte tijd. Dat heeft me persoonlijk geraakt en ja, zelfs pijn gedaan. Maar ik merk wel dat wat ik negen jaar geleden niet kon vinden in een andere site, er vandaag wel is. 

Een laatste reden voor het stoppen van EurovisionBelgium: dit was altijd bedoeld om tijdelijk te zijn. Ik begon in 2010 omdat ik me verveelde met een fanblog, maar het werd stilaan een begrip. Ik vond het heel leuk dat we zo groot werden, maar de verwachtingen werden groter en ik voelde hoe langer hoe meer de verplichting om door te gaan. En dat is niet oké.

Maar…

Helemaal afscheid nemen, dat doe we met EurovisionBelgium (voorlopig) niet. De afgelopen jaren hebben we tijd gestoken in een geschiedenisafdeling, dat al vaak gelezen is. Wie weet gaan we daarmee aan de slag en hoor je in de zomer of najaar wel van ons. Maar onze core-business – de berichtgeving op eurovisionbelgium.be – stopt volledig. We engageren ons wel om op sociale media actief te blijven tot en met (en misschien ook in) Tel Aviv. Ook gaan we proberen – in mindere mate als vroeger – actief te blijven op YouTube.

Mocht jij nu een idee hebben dat je echt moet meedelen: stuur het via onze Facebook, Twitter of info@eurovisionbelgium.be. Ik beloof regelmatig het te checken.

Het laatste nieuws blijven volgen kan zeker. Op de startpagina zal een blokje staan met interessante links van nationale en internationale sites. Vanaf nu zal ik ook het nieuws via hen vernemen.

Ten slotte wil ik heel wat mensen bedanken. De mensen rondom mij, die de afgelopen jaren belangeloos naar Wenen, Stockholm etc. zijn afgereisd om verslag te doen. De mensen die mee hebben gewerkt aan de rubrieken en geschiedenispagina’s. De concurrentie (of conculega’s, da’s mooier) om ons scherp te houden. OGAE Belgium voor de vruchtbare samenwerking en expertise de afgelopen jaren. De VRT. De RTBF. De European Broadcasting Union. En last but not least: de lezer, om ons negen jaar te volgen. U dus. Bedankt!

Warme groeten in deze koude dagen.

Joris

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.