Roemenen kiezen op zondag 17 februari.

De Roemeense nationale finale zal op zondag 17 februari worden gehouden. De halve finales volgen nog deze maand. Ondertussen heeft een kandidaat zich ook teruggetrokken.

Dan Bittman, die Roemenië vertegenwoordigde in 1994, doet niet meer mee. Hij zal waarschijnlijk vervangen worden, maar daar is nog geen info over bekend. Daarmee zijn er nu nog officieel 23 kandidaten in de race, waaronder één Belg: Oliver Kaye. Hij won vorig jaar de eerste prijs op het lokale Cerbul de Aur en is daardoor bekend geworden in Roemenië.

De halve finales zullen op zondag 27 januari en 10 februari worden gehouden in Arad en Iași. Een paar weken later, op zondag 17 februari, volgt de finale in Boekarest. Meer details worden later vrijgegeven door de openbare omroep TVR.

The Humans haalden voor Roemenië geen finale in 2018. Met “Goodbye” werden ze net elfde, waardoor het land voor het eerst geen finale haalde.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.