🇵🇹 Lissabon 2018

Editie63
Datum8 mei 2018 (Eerste halve finale)
10 mei 2018 (Tweede halve finale)
12 mei 2018 (Finale)
LocatieMEO Arena
Lissabon
🇵🇹 Portugal
OmroepRTP
PresentatieTBA
LandenTBA
DebuterendTBA
TerugkerendTBA
TerugtrekkendTBA
WinnaarTBA

Het Eurovisiesongfestival 2018 zal de drieënzestigste editie van de competitie worden. De uitzendingen zullen worden gehouden op dinsdag 8 mei 2018 (eerste halve finale), donderdag 10 mei 2018 (tweede halve finale) en zaterdag 12 mei 2018 (finale) in de MEO Arena, gelegen in de Portugese hoofdstad Lissabon. Er doen een onbekend aantal landen mee en de uiteindelijke winnaar zal bekend worden op zaterdag 12 mei 2018.

🌍 Deelnemende landen

Onbekend

🏟️ Locatie

Twee dagen na de allereerste Portugese winst op het festival kondigde RTP in zijn journaal aan dat Lissabon het Europese feest zou gaan verwelkomen. De omroep kwam later op die woorden terug toen bleek dat andere steden ook interesse hadden in de competitie. De organisatie bezocht verschillende locaties in heel het land.

Vier locaties bleven over. Lissabon, Gondomar, Santa Maria da Feira en Braga waren nog potentiële kanshebbers voor de organisatie. Op 25 juli organiseerde de Portugese omroep een persconferentie en werd de hoofdstad aangekondigd als gaststad in 2018 en dat alles zou doorgaan in het Parque das Nações.

In het Parque das Nações (Park der Naties) zou de Altice Arena de festiviteiten mogen verwelkomen. Daarmee ging na een paar jaar weer de capaciteit van een arena richting de 20.000 personen.

🕴️ Presentatie

Onbekend

Veranderingen

📺 Uitzending

🗳️ Stemprocedure

🏅 Puntentelling

🏆 Winnaar

Eerste halve finale
Tweede halve finale
Finale