Over ons

Maart 2010. De Eyjafjallajökull barst uit in IJsland, een terroristische aanslag in Moskou kost het leven aan tientallen mensen en de boerka wordt verboden in België. Dat onthouden we niet van maart 2010. Wat wij wel onthouden is dat “Me and My Guitar” van Tom Dice die maand werd voorgesteld, en nog niet veel later startte EurovisionBelgium, deze site. De eerste grote test kwam in mei met het Songfestival in Oslo. Met een maandbereik van 10.000 die maand overstegen we alvast onze verwachtingen. Jaar na jaar steeg het aantal gestaag en braken we persoonlijke records met de site.

Ondertussen zijn we al acht jaar verder en staan we op de kaart in Vlaanderen op Songfestivalgebied. Op sociale media worden we druk bekeken door de gebruiker en die weet ons ook terug te vinden op de website. Een klein team van vrijwilligers staat achter dit project (zowel vaste schrijvers als freelance) en af en toe pakken we wel eens graag uit met iets, zoals onze live verslaggeving van het festival of een rubriek. We gaan ook mee in de evolutie van de lezer. Waar hij vijf jaar geleden vooral veel tekst wou, bieden wij nu meer en meer beeldmateriaal (zie filmpjes) aan via bijvoorbeeld YouTube.

[lgc_column grid=”33″ tablet_grid=”33″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

[/lgc_column]
[lgc_column grid=”33″ tablet_grid=”33″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

[/lgc_column]
[lgc_column grid=”33″ tablet_grid=”33″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

[/lgc_column]

Tot en met 2017 was deze site te vinden in een vorm van een blog, maar op 28 september 2017 maakten we de overstap van een gratis service naar een zelfstandige stek. Een project dat we voldaan konden afronden in september 2018 met het openen van onze geschiedenispagina’s.

Er werd besloten om niet het hele archief mee te verhuizen naar deze website. Toch kan u berichten uit het jaar 2014 of eerder wel blijven raadplegen via onze oude website. Hoe u dat doet, leest u hier.

OGAE Belgium

Onder het voorzitterschap van Luc Sermeus, heeft OGAE Belgium een nieuwe vlucht genomen met het ontwerp van een eigen logo en een uitgesproken toename van het aantal leden. Sinds 16 november 2016 is er een nauwe samenwerking gekomen tussen OGAE Belgium en EurovisionBelgium voor al het nieuws over het Songfestival.

 

Advertenties