Sennek

Sennek brengt een moderne mix van soul, electronica en pop. Het brein achter dit project is zangeres ‘Laura Groeseneken’. Deze Leuvense legde op korte tijd een straf parcours af. Als zangeres en muzikante bij Ozark Henry en voormalig lid van het dubstep collectief AKS, tourde ze wereldwijd. Naast optreden heeft Laura altijd de drive gehad om zelf nummers te schrijven. Tussen projecten door kreeg ze de kans om met Alex Callier (Hooverphonic) in de studio te kruipen. Ze schreven samen de Hooverphonic single ‘Gravity’ die gebruikt werd als soundtrack voor een wereldwijde reclamecampagne van Cacharel. De goesting in een eigen project werd steeds groter.

Met Sennek wil Laura vooral zichzelf tonen. Zo ook de groepsnaam die afstamt van haar eigen achternaam. Op dit moment werkt ze aan een album met de Londense producer Dom Howard (Submotion Orchestra)

Op 28 september maakte de VRT tijdens de talkshow “Van Gils & Gasten” bekend dat Laura Groeseneken België zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2018. Het nummer zal in het nieuwe jaar wereldkundig worden gemaakt en in mei 2018 te horen zijn in Lissabon, waar het festival zal doorgaan.